רשלנות רפואית בהיריון: כל מה שנשים ומשפחותיהן צריכות לדעת

היריון אמור להיות נעים ומרגש, אך בפועל רבים חווים תקופה מלחיצה ושלא פעם כרוכה בשלל בעיות. בשל כך עלינו כהורים עתידיים לשים לב אלו בדיקות נחוצות, מהן תוצאות הבדיקות, אלו אפשרויות עומדות לרשותנו וכדומה. עם זאת, לא פעם למרות הערנות קורות טעויות מקצועיות. מכאן שאם במהלך ההיריון או הלידה מגיעים לידי מסקנה שאירע נזק לעובר/לתינוק, ואם במקביל קיים חשש שמה שהוביל לידי כך היה ליווי רפואי שגוי, הרי שבהחלט יש טעם לשקול הגשת תביעה בגין רשלנות רפואית.

טעויות שאין להן מקום

בתחום רשלנות רפואית ישנה קטגוריה שנחשבת מאוד שכיחה – רשלנות רפואית בהיריון. זוהי תופעה נפוצה שעלולה לקרות לנשים רבות, ולא מתוך כוונה רעה, אלא פשוט בשל העובדה שגם רופאים אנושיים, כך שגם הם עשויים לעשות טעויות. עם זאת, כאשר מדובר בתקופה כה רגישה כמו היריון, תקופה שמשפיעה על איכות החיים של העובר שטרם נולד, אין להרשות למקרים שכאלו לקרות, והרופאים יודעים זאת. מצד שני, המציאות היא שלא חסרים מקרים מצערים, ועל כן לכל הפחות יש להגיש תביעה ולזכות בסכומים משמעותיים, כאלו שיקלו על שגרת החיים. מהי אם כן רשלנות רפואית בהיריון ומה עושים כאשר מתעורר חשד? לרשותכם פרטים מלאים.

מקרים לדוגמה

על מנת להתחיל להבין מהי רשלנות רפואית, נעצור להעניק מספר דוגמאות. ובכן רשלנות רפואית בהיריון עשויה להתרחש בשל אי התייחסות לתלונות של האם, בשל אי העברת מידע כראוי בין מגוון גורמים, בשל אי התייחסות למום שהיה אמור להעלות חשד במהלך הסקירות, בשל אי הפנייה לייעוץ גנטי, בשל אי הסבר לגבי סך התופעות האפשרויות בעקבות טיפול מסוים שניתן לאם, בשל אי הסבר לגבי מגוון חלופות אפשריות עבור טיפול רפואי, בשל אי המלצה לעבור בדיקה נחוצה וכדומה. עוד ראוי לציין שהנזק עשוי להיגרם לא רק לעובר, אלא גם לאם, ועל כן גם אם במהלך ההריון האם ניזוקה קשות, יש טעם להגיש בחון תביעה בגין רשלנות רפואית בהריון.

רשלנות רפואית בהיריון: כל מה שנשים ומשפחותיהן צריכות לדעת

מגישים תביעה מושכלת

כפי שניתן להתחיל להבין, בכול הנוגע לרשלנות רפואית בהיריון, ניתן למצוא אינסוף מקרים שנוגעים לתחום. אומנם אין צורך להיות בקיאים בשלל האפשרויות, אך כן נדרשים להיות מודעים לעובדה חשובה אחת: אם קיים חשד שהנזק הרפואי שנגרם לעובר( לתינוק או לאם) קשור למהלך רפואי שהתרחש במהלך ההריון עצמו, בהחלט יש טעם לבדוק זאת באופן מקצועי. לשם כך כל שצריך לעשות זה לפנות לעו"ד שבקיא ברשלנות רפואית ושמתמחה בסוגיות שנוגעות להריון. בנקודה זו נחדד נקודה חשובה נוספת: עורכי דין בתחום אינם ממהרים להמליץ לתבוע, אלא אם כן הם בטוחים שהסבירות לנצח גבוהים. מדוע? שכר הטרחה שלהם מושתת על אחוז ידוע מראש מסך ערך הזכייה, משמע אם לא מנצחים הם אינם מקבלים תשלום.

כיצד הליך התביעה מתנהל?

הגשת תביעה בנושא לעולם אינה קלה, וזאת למרות שמדובר בהשגת פיצוי משמעותי. עם זאת, ברגע שידוע כיצד אמור להתנהל התהליך, הרבה יותר קל לצאת לדרך. כיצד אם כן התהליך נראה? ובכן כל שצריך לעשות זה למצוא עו"ד מקצועי בתחום, לאסוף את סך המסמכים הרלוונטיים (עו"ד עשוי לסייע בכך), לתעד מה שרק ניתן ולהיות מוכנים לעבור אבחון אצל רופא מומחה. פה נציין שמרגיע לדעת שרוב המקרים אינם מגיעים לבית המשפט, אלא נסגרים באמצעות גישור. מה עוד חשוב לדעת? ניתן להגיש תביעה שנוגעת להריון גם אם הילד בן 5, אם כי תמיד עדיף להתנהל בהקדם, כל עוד קל להתחקות אחר סך העדויות והמסמכים.

נגישות