סובלות מנשירת שיער אחרי לידה? ברוכות הבאות לשלב משכב הלידה

כאימהות טריות אתן עשויות לחוות שינויים רבים אחרי הלידה. יש לכן נשירת שיער או שאתן סובלות משינויים הורמונליים אחרים? שינויים במצב הרוח ועייפות משפיעים על שגרת היום-יום שלכן? ברגע שתבינו מה קורה לגוף שלכן לאחר הלידה תוכלו להתמודד עם השינויים ועם המצבים האלה בלי להילחץ. בואו נבחן מהי התאוששות לאחר לידה ונתייחס למקרים שונים, החל משינויים הורמונליים ושינויים פיזיים ועד לשינויים רגשיים.

שינויים פיזיים לאחר הלידה

לאחר הלידה, גוף האישה עובר מספר שינויים כאשר הוא מתחיל להתאושש מההיריון ומהלידה. השינויים המתרחשים בגוף במשכב לידה יכולים להשתנות מאישה לאישה, והינה כמה מהנפוצים ביניהם:

  • דימום לאחר לידה: דימום לאחר לידה הוא תהליך נורמלי שבו הגוף מוציא דם, ריר ורקמת שליה מהרחם. דימום זה יכול להימשך מספר שבועות ופוחת בהדרגה. הוא דומה למחזור החודשי אבל עשוי להיות כבד יותר בהתחלה. עליכן לעקוב אחר הדימום ולהתייעץ עם הרופא אם אתן חוות דימום כבד במיוחד.
  • שינויים הורמונליים: במהלך ההיריון הגוף חווה שינויים הורמונליים הנמשכים גם לאחר הלידה. הורמונים כמו אסטרוגן ופרוגסטרון, שהיו גבוהים במהלך ההיריון, יורדים במהירות לאחר הלידה. שינוי פתאומי זה יכול להוביל לתסמינים שונים, כולל שינויים במצב הרוח, עצבנות ואפילו דיכאון. חשוב לחפש תמיכה ולדבר עם הרופא המטפל אם שינויים רגשיים אלה הופכים לקשים מדי.
  • נשירת שיער אחרי לידה: נשירת שיער אחרי לידה היא חוויה נפוצה בקרב אימהות טריות רבות. במהלך ההיריון, רמות אסטרוגן גבוהות מאריכות את שלב הצמיחה של השיער, וכתוצאה מכך מביאים לשיער עבה ומלא יותר. לאחר הלידה, רמות האסטרוגן יורדות ושערות רבות נכנסות לשלב הנשירה בו זמנית. זה יכול להוביל לנשירת שיער מוגזמת, המתרחשת בדרך כלל סביב שלושה עד שישה חודשים לאחר הלידה. בעוד נשירת שיער אחרי לידה יכולה להיות מטרידה, היא בדרך כלל זמנית. דפוסי צמיחת השיער אמורים לחזור להיות נורמליים תוך מספר חודשים.

 

נשירת שיער אחרי לידה

 

שינויים נפוצים אחרים לאחר לידה

בנוסף לדימום, שינויים הורמונליים ונשירת שיער אחרי לידה, אתן עלולות לחוות שינויים פיזיים נוספים:

  • שינויים בשדיים: נשים רבות חוות שינויים בשדיים לאחר הלידה כאשר גופן מסתגל להנקה. הגודש בדרך כלל חולף עם התבססות ההנקה, אך חשוב להניק או לשאוב באופן קבוע כדי למנוע אי נוחות ודלקת בשדיים.
  • משקל וצורת גוף: עלייה במשקל במהלך ההיריון היא טבעית, וירידה במשקל בחזרה יכולה לקחת זמן. לרחם, שהתרחב כדי להכיל את התינוק הגדל, לוקח בערך שישה עד שמונה שבועות לחזור לגודלו שלפני ההיריון. נשים עשויות גם להבחין בשינויים בשרירי הבטן ובגמישות העור. תזונה מאוזנת ופעילות גופנית עדינה, כפי שרופאים רבים ממליצים, יכולות לעזור להחזיר את רמות הכושר שלפני ההיריון.
  • שינויים ברצפת האגן: שרירי רצפת האגן, התומכים בשלפוחית השתן, ברחם ובמעיים, עלולים להיחלש במהלך ההיריון והלידה. זה יכול להוביל לבעיות כגון בריחת שתן. תרגילי רצפת האגן (מוכרים גם בשם תרגילי קיגל) יכולים לעזור לחזק את השרירים האלה ולשפר את השליטה בשלפוחית השתן.

הסתגלות רגשית לאחר הלידה

לצד השינויים הפיזיים, לא מעט אימהות טריות חוות שינויים רגשיים. המעבר לאימהות יכול להיות מציף ולהעלות תחושות של חרדה, עצב או דיכאון. דיכאון לאחר לידה הוא מצב חמור המשפיע על נשים רבות ואין להתעלם ממנו. חשוב לבקש תמיכה מספקי שירותי הבריאות, ממשפחה ומחברים כדי להתמודד עם שינויים רגשיים אלה.

לסיכום

אם אתן נמצאות בשלב שאחרי הלידה כדאי שתכירו את השינויים העלולים להתרחש בגופכן. מודעות יכולה לעזור לכן להתמודד עם שינויים אלה ביעילות. הכירו בחשיבות של רווחה רגשית וחפשו תמיכה בעת הצורך, כדי להפוך את התקופה שלאחר הלידה לחוויה חיובית יותר. אם מתעוררים חששות כלשהם, מומלץ תמיד להתייעץ עם הרופא המטפל לקבלת הדרכה ותמיכה. זכרו – אתן לעולם לא לבד.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא. כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

נגישות